Ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, περίοδος η οποία ανήκει στις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, δημιουργούμε μια νέα στήλη στον ιστότοπό μας, η οποία θα επωμιστεί το καθήκον της ενημέρωσης σας σχετικά με τους παίχτες της οικογένειας της 10Academy που βρίσκονται σε διεθνή τουρνούα με τα εκάστοτε αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας.

Ελλάδα U14: Πρώτη μέρα αγωνιστικής δράσης η σημερινή για την εθνική ομάδα Παμπαίδων της χώρας μας, η οποία βρίσκεται στην Βαλένθια για το διεθνές τουρνουά U14. Η αρχή έγινε με δυο θετικά αποτελέσματα σε διάστημα μερικών ωρών. Η Ελλάδα αντιμετώπισε το πρωινό της Πέμπτης την Πολωνία και επικράτησε με τελικό σκορ 92 – 83, ενώ το απόγευμα αναμετρήθηκε και υπερίσχυσε εν τέλει της αντίστοιχης ομάδος του Ισραήλ με σκορ 72 – 68. Ο αθλητής της 10Academy Βαγγέλης Τσιμερίκας που ακολούθησε την αποστολή της Εθνικής στην Ισπανία, ξεκίνησε στην βασική πεντάδα της ελληνικής ομάδος και αγωνίστηκε για αρκετό χρόνο και στις δυο αναμετρήσεις. Στατιστική και των δυο αγώνων της «γαλανόλευκης» μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Ελλάδα – Πολωνία

Ελλάδα – Ισραήλ

Αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης στην Βαλένθια:

1η Αγωνιστική                                                                            2η Αγωνιστική

Ελλάδα – Πολωνία   92 – 83                                             Ισραήλ – Ελλάδα   68 – 72

Ισπανία (Κόκκινοι) – Ισραήλ   72 – 75                              Ουκρανία – Ισπανία (Κόκκινοι)   39 – 87

Ουκρανία – Ισπανία (Λευκοί)   44 – 99                            Ισπανία (Λευκοί) – Πολωνία   82 – 50

 

Ελλάδα U16: Στο Νόβι Σαντ της Σερβίας βρίσκεται από χθες η Εθνική Παίδων, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIBA U16, ενώ φωτογραφήθηκε και για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Η Εθνική μας ρίχνεται αύριο στην πρώτη «μάχη» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην πρεμιέρα του οποίου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας. Στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρίσκεται πάντα και ο αθλητής της 10Academy Αναγνώστης Παπασάβογλου. Ο αγώνας έχει ορισθεί για αύριο στις 14.45, και θα έχετε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας live streaming της ΕΟΚ. (http://basket.gr/)

 

Το πρόγραμμα στην Α’ Φάση 

Παρασκευή 10/8: Ελλάδα-Γερμανία (14:45)
Σάββατο 11/8: Ελλάδα-Τουρκία (14:45)
Κυριακή 12/8: Ελλάδα-Κροατία (19:15)