Μετά την ολοκλήρωση μιας τεράστιας καριέρας εντός παρκέ, ο αμερικανός πρώην σουπερστάρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο προς την επιτυχία σε κάθε τομέα που προσελκύει το ενδιαφέρον του. Αυτή την φορά κατάφερε κάτι που κανένας επαγγελματίας αθλητής δεν είχε καταφέρει ποτέ. Να κερδίσει Όσκαρ.

Η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Dear Basketball”, την οποία έφερε στο γυαλί ο δημιουργός κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, Γκλεν Κιν, αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ποιήματος που έγραψε ο Αμερικανός αστέρας για το άθλημα που αγάπησε, λίγους μήνες πριν από την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2015.

Κόμπι Μπράιαντ και Γκλεν Κιν στο βήμα κατά την διάρκεια της απονομής.

«Καλύτερο και από ένα πρωτάθλημα» χαρακτήρισε το γεγονός της βράβευσης του ο Μπράιαντ, ενώ , εκμεταλλευόμενος το βήμα που του προσφέρθηκε, αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχονται οι αθλητές συχνά στις ΗΠΑ, όταν δημιουργούν ή εκφράζονται πέραν των τεσσάρων γραμμών, λέγοντας πως «ως παίκτες του μπάσκετ, υποτίθεται ότι πρέπει να το βουλώνουμε και να σκάμε μία μπάλα στο πάτωμα. Ωστόσο είμαι χαρούμενος που κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό». 

Το «Dear Basketball» αποτελεί μια πραγματική ωδή στο άθλημα, αλλά και ένα τρανό παράδειγμα προς όλους, όσον αφορά το τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος προερχόμενος από το τίποτα, έχοντας μοναδικό του σύμμαχο το αστείρευτο πάθος του για την πραγματοποίηση των ονείρων του.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ταινία μικρού μήκους παρακάτω: