Τελευταία Νέα
  1. Πρεμιέρα για τους Άνδρες – 18:00 στο 11ο Δημοτικό
  2. Εφηβικό: Νίκησε τον Μαντουλίδη εκτός έδρας
  3. Κάρτες Διαρκείας 2021/2022
  4. Ανακοίνωση της 10Academy για Τρίτη 26/10 και Πέμπτη 28/10
  5. Ξεκινάνε οι Άνδρες τη Κυριακή – Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων Basketball

10A LEAGUE

Η ΔΕΚΑ, από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της (2015) εγκαινίασε το εσωτερικό πρωτάθλημα των ακαδημιών της, με την ονομασία 10A LEAGUE. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση στους νεαρούς αθλητές της Aκαδημίας μας. Αφορά όλα τα παιδιά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπονητικής διαδικασίας της Aκαδημίας και στοχεύει:
α) να εφαρμόσουν μέσα από το παιχνίδι τις βασικές ατομικές και ομαδικές τεχνικές που έμαθαν από την έναρξη της Ακαδημίας μας μέχρι σήμερα·
β) να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την έννοια της συνεργασίας-επικοινωνίας μέσα από την ομάδα·
γ) να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής·
δ) να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους μέσα από την ομαδική προσπάθεια·
ε) να μάθουν τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα και το fair play του αθλητισμού
ζ) να μάθουν να διαχειρίζονται τη νίκη και την ήττα.

Έτσι κι εφέτος, η ανάγκη για το παιχνίδι και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών, θα εκφραστεί μέσα από το εσωτερικό τουρνουά της ΔΕΚΑ, που θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου του 2019.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, όλοι οι νεαροί αθλητές χωρίζονται σε ομάδες των 10-12 ατόμων με ηλικιακό κριτήριο. Η κάθε ομάδα συναντιέται τρεις φορές με τις άλλες ομάδες στη βασική περίοδο και στη συνέχεια με βάση την βαθμολογία της βασικής περιόδου ακολουθούν αγώνες play offs για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας σε κάθε ηλικιακό γκρουπ. Συμμετέχουν τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2010 και μετά. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σάββατο, στις ώρες λειτουργίας της Ακαδημίας. Ελάτε να διασκεδάσουμε!

ΤΑ ROSTER ΤΗΣ 10A LEAGUE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10a-small-logo_05