Για να δροσίσουμε το ήδη δροσερό καλοκαίρι σας, επιλέξαμε 5 ταινίες για να βουτήξετε μέσα τους αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες που απομένουν, πριν βουτήξετε στα γήπεδα για προπονήσεις.

1.Porco Rosso

Οι ταινίες της Studio Ghibli πάντα αποτελούσαν ένα φάρμακο σε κάθε κακή ή μουντή μέρα. Σε όσους δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο ή οι φίλοι τους λείπουν στα χωριά και δεν έχουν παρέα να πάνε για μπάσκετ -γκατεμιά!- ε ,λοιπόν, ένα γουρούνι που μιλά ενώ πετά ένα αεροπλάνο και μάχεται πειρατές ,θα σας φτιάξει σίγουρα τη διάθεση… μια ταινία με καρδιά και πάθος για όλους όσοι θέλουν να νιώσουν ,έστω και λίγο ,ελεύθεροι.

Netflix

2.The Master

Μια από αυτές τις ταινίες που όταν τις δεις… δύσκολα τις ξεχνάς. Το ‘’The Master” είναι μια διαφορετική βουτιά, μια βουτιά στην παράνοια, στο χάος, στο μυαλό. Ζαλίζει, αγχώνει, συγκλονίζει, σαγηνεύει, τρελαίνει. Ο Paul Thomas Anderson ποτέ δεν απογοητεύει στο να δημιουργεί ταινίες-εμπειρίες και με παρέα στο καράβι (κυριολεκτικά μιλώντας)  τον Χοακίν Φοίνιξ, τον Φίλιπ Σέιβουρ Χόφμαν και την Έιμυ Άνταμς έχει φτιάξει την τέλεια κρουαζιέρα για όλους μας.

Netflix

3.Φτηνά Τσιγάρα       

Μια ταινία γυρισμένη το τελευταίο καλοκαίρι του 20ου αιώνα για μια ήσυχη βόλτα στην φεγγαροβαμμένη Αθήνα… γεμάτη καφέδες μποξέρ, χορευτές, τυχαία αγγίγματα, βρισιές, τρυφερούς παρανόμους, στοές, συναντήσεις, κραυγές, σιωπές, χωρισμούς, λόγια, λόγια, λόγια… ρομαντική, μποέμικη και –δυστυχώς- σύντομη… όπως αυτή η βροχή

Δωρεάν στο Youtube

 

 

4.Superbad

Είχα να γελάσω τόσο πολύ εδώ και πολύ καιρό. Μια από τις σπάνιες κωμωδίες με λυκειόπαιδα που κατανοεί το τι σημαίνει να είσαι έφηβος, αλλά και άνθρωπος γενικότερα, χωρίς κλισέ και υπερβολές, αναγνωρίζοντας την αξία της φιλίας, μια αξία κρυμμένη τόσο στην οικειότητα όσο και στην ανθρώπινη, χυδαία, ειλικρινή βλακεία. Γέλασα, συγκινήθηκα, μελαγχόλησα. I am Mclovin. Δείτε το, θα καταλάβετε.

Netflix

  1. The Life Aquatic with Steve Zissou

Από τα υποτιμημένα διαμαντάκια του Wes, ο οποίος και σε αυτό ακολουθεί κατά γράμμα τη συνταγή του: μαύρη κωμωδία, περίεργοι ενήλικοι που αρνούνται να μεγαλώσουν και μια ιδιοσυγκρατική συμμετρία και τάξη σε κάθε πλάνο- σαν πίσω από την κάμερα να είναι πάντα μια κλασσική Ελληνίδα μάνα. Βέβαια, ο Wes πάντα προσθέτει και κάτι καινούριο σε κάθε ταινία του και στο «Steve Zissou» μας βάζει σε ένα καράβι με έναν μελαγχολικό Μπιλ Μάρεϊ που υποδύεται έναν μελαγχολικό Μπιλ Μάρεϊ και ψάχνει για γλυκιά εκδίκηση από τον Jaguar-Shark που έφαγε τον καλύτερο του φίλο. Μια ταινία για τη σχέση μεταξύ γιου και πατέρα, άντρα και γυναίκας, φίλων, συνεργατών… και γενικά για τις ανθρώπινες σχέσεις, που, για να λέμε και αλήθειες, δεν τα πάνε και τέλεια στις μέρες μας. Αστεία, πνευματώδη, γλυκιά, περίεργη, μελαγχολική… και ναι, έχει και μπόλικο David Bowie. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

DVD/online

Ευχαριστούμε και… καλές «βουτιές»!