Ακόμη μια τεράστια επιτυχία προστέθηκε στην σύντομη ιστορία του συλλόγου μας το βράδυ της Δευτέρας. Η 10Academy βρέθηκε στο παρκέ του Ιβανώφειου για να αντιμετωπίσει την παιδική ομάδα του Μαντουλίδη στον άτυπο τελικό του Final 4 Παίδων ΕΚΑΣΘ 2019, με στόχο την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του εν λόγω τίτλου στα 4 χρόνια παρουσίας της σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα αλλά και ύπαρξης της ως σύλλογος εν γένει. Απέναντι της ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση στην γαλούχηση νέων ταλαντούχων παιχτών και στην δημιουργία νεαρών αστέρων του ελληνικού μπάσκετ. Η αποστολή δύσκολη όπως πάντα, όμως στην 10Academy προετοιμαζόμαστε, αδημονούμε, ζούμε για αυτές τις στιγμές, έτσι ώστε όταν αυτές έρθουν, οι αθλητές μας να είναι οπλισμένοι με την καρδιά και το μέταλλο του πρωταθλητή.

Τελικό σκορ 71 -54 και η ομάδα μας θα ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αν και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μερικοί θα το χαρακτήριζαν ως συνήθεια, όμως στην 10Academy καμία επιτυχία δεν λαμβάνεται ως συνηθισμένη ή ως δεδομένη. Η κορυφή έρχεται με τον ιδρώτα, την προσπάθεια, τον πόνο αυτών των παιδιών και απαιτεί κόπο και θυσίες που λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Η 10Academy πλέον θα έχει για δεύτερη φορά δικαίωμα στο όνειρο, θα έχει λόγο στην ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος της κατηγορίας U16. Ένα χρόνο πριν, αν και πρωτοεμφανιζόμενη σε τελική φάση πανελληνίου, φιγουράρει στην τέταρτη θέση, καταφέρνει να νικήσει τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό και κερδίζει το χειροκρότημα. Φέτος, θα επιχειρήσει ξανά το άλμα της πίστης, θα τα βάλει με ιστορικούς συλλόγους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ωστόσο, όπως είχε πει και ο προπονητής

των Χιούστον Ρόκετς Ρούντι Τομζάνοβιτς το 1994, “ποτέ μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή”. Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και πανέτοιμοι για το επόμενο ταξίδι, όπου κι αν αυτό μας βγάλει.

Πέρα από την άθληση και το μπάσκετ, πέρα από το παιχνίδι, υπάρχει η πραγματική ζωή και οι αληθινοί μαχητές οι οποίοι δίνουν καθημερινό και πραγματικό αγώνα επιβίωσης. Ο σύλλογος της 10Academy αφιερώνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε ένα μέλος της οικογένειάς μας, σε έναν πραγματικό ήρωα που μας κάνει περήφανους καθημερινά  και αποτελεί παράδειγμα δύναμης για μικρούς και μεγάλους, τον Φώτη Κουτσό. Φώτη, σου ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεράσεις την περιπέτεια υγείας σου και να γυρίσεις πάλι κοντά μας πιο δυνατός απο ποτέ!