Με δεδομένο ότι οι νέες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του covid – 19, έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα για το σύνολο του πληθυσμού, η Κοινότητα Ευόσμου θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα των γονέων, οι οποίοι ξαφνικά έγιναν βοηθοί των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, ψυχολόγοι για την τόνωση της ψυχολογίας των παιδιών και επειδή οι εξωσχολικές δραστηριότητες τέθηκαν σε αναστολή, ανέλαβαν δράση κι σ αυτούς τους τομείς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Φωτιάδη και την κ. Μαρία Βαρσαμά Δρ. Ειδικής Αγωγής, Φυσικών Επιστημών- τα μέλη της κοινότητας Ευόσμου δίνουν προτεραιότητα στην υποστήριξη και στην ενημέρωση των γονέων, σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπισή των ψυχοπαιδαγωγικών δυσκολιών που εμφανίζουν τα παιδιά εν μέσω πανδημίας.

Στόχος, του webinar ( διαδικτυακού σεμιναρίου), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 19:15 και θα μεταδοθεί στο κανάλι του Δήμου στο Υoutube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA) είναι η παροχή σημαντικών πληροφοριών για το πως οι ίδιοι να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις μαθησιακές δυσκολίες, με πρώτη τη Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ( ΔΕΠΥ) στο σπίτι, αλλά και την προετοιμασία των παιδιών για την διάγνωση από το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, (ΚΕΣΥ).
Οι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα ερωτήματα τους στο EMAIL erotiseiswebinar@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Χαιρετισμοί
● Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός,
● Πρόεδρος Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Φωτιάδης,
● Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης
● Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης.

Ομιλητές
● Θέμα «Σύγχρονες συμπεριφορικές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες/προβλήματα παιδιών και εφήβων»
Ομιλητής : Βάιος Νταφούλης: Παιδοψυχίατρος, Δρ. Α.Π.Θ, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος ΓΝΘ Ιπποκρατείου.

● Θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες που ξεκινούν από τη προσχολική ηλικία όπως οι δυσκολίες στη πρόσληψη και έκφραση του λόγου, την εξελικτική διαταραχή του συντονισμού και στη συγκέντρωση και διατήρηση της προσοχής. Καθώς και την εξέλιξη τους κατά τη σχολική ηλικία, σε διαταραχή λόγου προληπτικού ή εκφραστικού τύπου, σε δυσκολίες ανάγνωσης – δυσλεξία, σε δυσκολίες αριθμητικής – δυσαριθμησία και υπερκινητικότητα»
– Ομιλητής : Πέτρος Σταγιόπουλος: Δρ. Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ, Προϊστάμενος 1ου ΚΕΣΥ Α’ Θεσσαλονίκης.

● Θέμα «Διαδικασία διάγνωσης των παιδιών που έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή και ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι το παιδί τους εκδηλώνει εμφανή σημάδια κάποιας διαταραχής» (ΔΕΠΥ, Αυτισμό, Δυσλεξία, Δυσγραφία κ.α.)
-Ομιλητής : Νίκος Απτεσλής: Δρ. Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Προϊστάμενος 1ου ΚΕΣΥ Β’ Θεσσαλονίκης.

Οργάνωση, Συντονισμός, Παρουσίαση Μαρία Βαρσαμά Δρ. Ειδικής Αγωγής, Φυσικών Επιστημών, Σύμβουλος Κοινότητας Ευόσμου